Wil je in een paar minuten iets lekkers op tafel zetten? Deze gamba’s zijn perfect om als voorafje te serveren. Buon appetito!
Benodigdheden
Een goed gerecht begint met de juiste ingrediënten. Voor dit gerecht werken we daarom met heerlijke, verse gamba’s. We halen ze het liefst rechtstreeks bij de visafslag. Kom je daar niet zo vaak? Ga dan langs bij een goede visboer. Misschien zit er bij jou in de buurt wel eentje.
- verse gamba’s
- olie
- schijfje limoen
- saus naar keuze
Zo bereid je de gamba’s
We bakken de gamba’s met kop. Je moet ze hierdoor wel zelf pellen na het bakken, maar geloof ons: zo krijg je de beste smaaksensatie.
- Laat de koekenpan langzaam warm worden. Gebruik hiervoor het halve vermogen van je fornuis of kookplaat.
- Voeg daarna een beetje olie toe en laat de pan nu goed heet worden.
- Grill de gamba’s 1-2 minuten in de hete pan. Laat ze vooral lekker met rust tijdens het grillen. Je hoeft dus niet te draaien en schudden met de pan. Gebruik de tijd liever om alvast een schijfje limoen te snijden.
- Keer de gamba’s om en grill nu de andere kant 1-2 minuten.
- Is de tijd om? Haal de gamba’s dan direct uit de pan. Zo voorkom je dat ze doorgaren door de warmte van de pan.
- Bijna klaar! Leg de gamba’s op een bord, schijfje limoen en een saus naar keuze erbij en je bent klaar om aan tafel te gaan.
Je kunt de gamba’s met je handen óf met mes & vork pellen. We vinden het zelf met de hand nog steeds het makkelijkst én het snelst. Misschien moeten we toch eens gaan oefenen op de aanpak met bestek ;)
Over de Sysas koekenpan
De Sysas koekenpan die we gebruikt hebben voor het bereiden van de gamba’s is 28 cm. Dankzij de unieke Sysas mineraalbodem is de pan in een handomdraai weer schoon. Als de pan nog warm is, kun je alvast met een keukenpapiertje de meeste etensresten verwijderen. Daarna was je de pan af met warm water en een drupje afwaswater. Alsof er niks gebeurd is!