Risotto met zeekraal en citroen

Risotto met zeekraal en citroen

Het zonnetje schijnt, dus wat is er lekkerder dan een frisse risotto?! Deze risotto met citroen en zeekraal is het ideale gerecht voor de zomer. De saffraan maakt het net wat spannender en het ontbijtspek zorgt voor een verrassende twist. Leuk om te serveren aan gasten, maar ook uitermate geschikt voor doordeweeks!

Benodigdheden

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram risottorijst
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 buisjes saffraan
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram ontbijtspek
  • 100 gram zeekraal
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout

Zo bereid je de risotto met zeekraal en citroen

De risotto duurt niet lang om klaar te maken, in slechts 40 minuten zet je deze heerlijke zomerse maaltijd op tafel!

Zie onderstaand de uitleg in stappen:

  1. Pers de knoflook uit, snipper de ui en verhit de boter in de Sysas braadpan. Fruit de knoflook en de ui. Maak ondertussen 750 ml kippenbouillon klaar.
  2. Voeg de rijst toe aan de pan en roer dit kort door. Voeg vervolgens de saffraan toe en bak dit mee met de rijst.
  3. Wacht tot de rijstkorrels glazig zien en voeg dan de wijn toe aan de pan.
  4. Wanneer de wijn opgenomen is door de rijst, kan er een soeplepel bouillon worden toegevoegd. Wacht tot dit opgenomen is en herhaal deze stap tot de rijst gaar is.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas en de schil van de citroen en pers de helft van de citroen uit. Roer deze ingrediënten door de rijst en voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Bak in de Sysas koekenpan het ontbijtspek en laat het uitlekken op een stukje keukenpapier. Dit moet lekker knapperig worden. De zeekraal kan hierna in dezelfde pan kort gebakken worden, zo’n 2-3 minuten.
  7. Verdeel de risotto over de borden en leg het ontbijtspek en de zeekraal erop. Bon appétit!

Over de Sysas braadpan

De Sysas braadpan is al jarenlang de grote favoriet van onze klanten en heeft daarmee de titel ‘bestseller’ verdiend. De pan heeft een unieke mineraalbodem met een extra sterke aluminium kern, onder andere om ervoor te zorgen dat de pannen niet krom kunnen trekken. Verder zorgt de samenstelling van de Sysas braadpan ervoor dat de pan tot 180 graden ovenbestendig is, bijvoorbeeld voor als je een gerecht nog even wilt gratineren in de oven. Hierdoor is de braadpan één van de meest gebruiksvriendelijke pannen die je kunt aanschaffen.