01 november 2016

Chili con carne, zónder pakjes en zakjes. Hmm!

Delen via

Laatst sprak ik een mevrouw die al meer dan 27 jaar een Sysas pan gebruikte. De pan was na bijna dagelijks gebruik echt gaar en het was tijd voor een nieuwe pan. Ik heb haar geholpen met het bestellen van een nieuwe pan, want ook dat doen we bij Sysas. Wanneer iemand niet in de gelegenheid is om naar de beurs te gaan, of de markten waar wij staan met onze pannen, dan helpen wij je graag bij je bestelling. Veel van onze trouwe fans hebben geen computer of willen er niet aan beginnen, maar toch helpen we je dan ook om in het bezit te komen van een mooie nieuwe Sysas pan.
In oktober stonden wij op de Streekmarkt in Lisse bij de keukenhof en daar was ik zelf even op bezoek. Hoewel ik meestal op kantoor zit, vind ik het ook heel erg leuk om even te kijken bij de demonstraties! Want hoe vaak ik het ook gezien heb, het blijft een leuke demo. Met het blog van deze keer wil ik al die mensen in het zonnetje zetten die al lang vertrouwen hebben in onze pannen. Maar ook onze dames die, bij weer of geen weer, altijd met frisse moed en enthousiasme over onze pannen vertellen. Lange dagen, veel praten en vooral dan nog steeds enthousiast zijn… Dat is het Sysas-gevoel wat je hebt als je met onze pannen kookt. En is er wel eens wat of heb je een vraag, dan staan we ook voor u klaar.
Daarom ben ik ook zo blij dat ik maandelijks een blog mag schrijven over de pannen, maar ook over wat je ermee kunt maken.
Ik kreeg een tijdje geleden de vraag over het oven-effect van onze pannen. Wat is nu het oven-effect? En hoe creëer je dat? De Sysas-pan heeft een mooie binnenkant die ervoor zorgt dat de boel niet aanbakt en aankoekt. Maar onze deksel zorgt voor het oven-effect!
En hoe dan? Onze deksels zorgen ervoor dat het eten in de pan niet sompig, zacht of vochtig wordt. En het mooiste is… het werkt ook echt. Nou zult u denken, ja.. dat zijn mooie verhalen, maar als ik thuiskom werkt dat bij mij vast niet. En dat is nou zo mooi! Onze pannen werken wél. En niet alleen in de demonstraties. En komt u er niet helemaal uit, of snapt u het niet helemaal, dan mag u me mailen via erna@sysas.nl en ik help u graag bij uw vraag.
Genoeg gebabbeld over ditjes en datjes… Kom op met dat recept! Oké! Hier komt het.

Chili con carne (zonder pakjes en zakjes)

 
Ingrediënten chili con carne (voor 4-6 personen)

  • Bruine bonen (blik of pot van 800 gram, uitgelekt)
  • Rundergehakt (500 gram)
  • 1 middelgroot blik Kidneybonen, uitgelekt
  • 1 middelgrote fles passata zonder suiker en toevoegingen of een blik tomaten.
  • 2-3 paprika’s
  • 1 grote ui
  • 1/2 Spaanse peper
  • 4 teentjes knoflook
  • Chilikruiden
  • Beetje zout
  • Prei
  • Maïs
  • Optioneel spekblokjes (niet gerookt), ik neem meestal speklapjes a la minute.


Bereiding

Verwarm de Sysas (braad of hapjes) pan zo’n anderhalve minuut voor op de laagste stand. Bak de in stukjes gesneden speklap uit en schep overtollig vet uit de pan. Bak gehakt rul (gaar) en voeg daarna de gesneden prei, ui, paprika en Spaanse peper toe. De vier teentjes knoflook bak je ook gelijk mee (in kleine stukjes gehakt). Voeg daarna de passata toe en de maïs. Daarna de bruine bonen en de kidneybonen toevoegen. Die hoef je alleen maar te verwarmen.
De chili con carne is lekker met tortillachips. Deze maaltijd kan je ook goed combineren met wraps, of tortillaschelpen. Heerlijk met wat (ijsberg)sla, zilveruitjes, komkommer of wat geraspte kaas. Ach… er valt zoveel te combineren met chili con carne! Ik zeg: geniet van deze heerlijke Mexicaanse maaltijd en laat je fantasie los… Tot de volgende keer.
 


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken