05 oktober 2016

En dan is het ineens herfst!

Deel Erna’s blog

Waar september nog een fantastische zonnige maand was, krijg je nu toch stiekem aan weer trek in een herfst recept als boerenkool en zie je de eerste kerstversiering weer in de winkels verschijnen. De pepernoten lagen er al een tijdje, dus die konden we nog meenemen naar het strand bij wijze van…

Oktober is begonnen en volgens mij zijn we ook wel weer toe aan een nieuw seizoen. Je hebt vier seizoenen om van te mogen genieten en aan het weer kunnen we toch niets veranderen. Wat ik wel kan veranderen, zijn de recepten voor Sysas! En daar ga ik dan maar eens aan beginnen. Ik hoop dat jullie iets gehad hebben aan het blog over het bakken van vlees. Want ik heb nog een heerlijk herfst recept voor stoofvlees bedacht. Het is een kruising tussen het ouderwetse stoofrecept met draadjesvlees en een Indonesische rendang. Maar hoe je hem ook maakt… In de Sysas-hapjespan werkt het perfect!

Benodigdheden herfst recept

  • Magere runderlappen (ongeveer een kilo)
  • Boemboe voor rendang vlees (verkrijgbaar in de betere supermarkten)
  • Een grote ui
  • Twee lepels bloem
  • Scheutje water
  • Boter (ongeveer 25 gram)
  • Zilveruitjes
  • 1 winterwortel
  • klein scheutje ketjap
  • Peper en eventueel zout naar smaak

Bereiding

Laat het vlees even op temperatuur komen zodat het niet ijskoud is en begin met het in blokjes snijden van de runderlappen.  Bebloem de blokjes vlees en laat het even op kamertemperatuur komen. Smelt de boter in de voorverwarmde Sysas-pan en wacht tot de boter helemaal gesmolten is. Doe de blokjes vlees in de pan en bak ze even goudbruin aan. Voeg dan de boemboe toe en roer alles goed door elkaar. Voeg een klein beetje water toe en breng het aan de kook op een lage stand. Doe de deksel op de pan en laat een uurtje of 2 stoven.

Na die twee uur voeg je de in kleine blokjes gesneden winterwortel toe. En voeg een klein scheutje ketjap toe aan het vlees. Laat opnieuw een uurtje stoven. Na dat uurtje voeg je de in parten gesneden ui toe en helemaal aan het eind voeg je de zilveruitjes toe. Het is even wachten en af en toe checken, maar het wachten meer dan waard! Heerlijk met gebakken aardappeltjes, maar ook met witte of zilvervlies rijst. Een lekkere frisse komkommersalade erbij en je hebt een heerlijke winterse maaltijd!

Eet smakelijk en een hele fijne herfst!

Erna

Erna

Wil jij het direct weten als ik weer een nieuwe blog heb geschreven? Abonneer je op de leuke en inspirerende Sysas nieuwsbrief, dan geven wij een seintje. Leuk, tot snel!

Deel Erna’s blog
Terug naar blog overzicht
Sysas Pannen © 2020 Webdesign & hosting: We Brand Creative

Onze website gebruikt cookies: smullen!Zodat wij jou de optimale winkelervaring kunnen bieden door voorkeuren, ons aanbod en advertenties op jou af te stemmen. Meer informatie? Lees onze cookie policy.