01 december 2016

Heerlijk recept: Gnocchi met gorgonzola en walnoten

Delen via

Dag lieve Sysas-gebruikers! Het jaar is bijna om… 1 december is het al weer. Tijd om te beginnen aan mijn Winterblog. Voor sommige mensen de mooiste tijd van het jaar, voor anderen een gewone maand. Maar wat je ook doet, je moet toch eten nietwaar?

Beursagenda

Wij hebben een leuke Margriet Winterfair gehad in de Jaarbeurs in Utrecht en Kasteel Haarzuilens is ook achter de rug. Verder hebben we nog een paar leuke winterfairs op het programma staan, dus je kan altijd even op onze beursagenda kijken op de website waar wij dit jaar nog staan. Mocht je nog een leuk kerstcadeau zoeken! En kom je er niet meer aan toe om naar een winterfair te gaan, dan mag je natuurlijk ook via mij of de website bestellen.

Recept voor een heerlijke kerst

Kerst is voor mij een tijd waarin je, ondanks de donkere dagen toch er wat van probeert te maken. En of je nu voor een groot gezin moet koken, of voor jezelf…. Met een Sysas-pan wordt het altijd wel wat! Koken hoort ontspannend te zijn en daarom is mijn advies ook voor het kerstdiner om iets te maken waar je goed in bent. Ga niet iets uitproberen wat je nog nooit hebt gemaakt, want dan is de kans op een teleurstelling alleen maar groter. En dat zou jammer zijn. Tenslotte gaat het om een moment samen, bij elkaar zijn en genieten van lekker eten. Beter een lekkere maaltijd die goed smaakt, dan iets nieuws wat het net niet is.

Gnocchi met gorgonzola en walnoten

Ik heb wel een uitdaging voor je bedacht, wat een beetje anders dan anders is. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan. Gnocchi met gorgonzola en walnoten. Een heerlijke makkelijke maaltijd, die niet alleen lekker smaakt, maar ook nog eens heel erg snel klaar is (en dat kunnen we wel gebruiken in zo’n drukke maand als december).  Gnocchi spreek je uit als Njokkie en nou denk je misschien… wat is dat nou weer? Gnocchi’s zijn gekookte aardappels gepureerd met bloem toegevoegd tot een soort bolletjes. Je kan ze helemaal zelf maken, maar ik heb tot nu toe steeds de kant en klare versie gebruikt, welke heerlijk is!Oke, daar gaan we! Voor twee personen. Het is vleesloos, maar je zal bij deze maaltijd geen vlees missen!

Ingrediënten

  • Klein klontje boter (40 gram ongeveer)
  • 1 punt Gorgonzola van 150 gram
  • 2 eetlepels witte bloem
  • 150 ml melk
  • Beetje zout en peper
  • 1 goede hand vol verkruimelde walnoten van goede kwaliteit
  • 500 gram Gnocchi di patate

Bereiding

Zet een kookpan op met water en laat dit aan de kook komen. Gooi de gnocchi in het kokende water (voorzichtig) en laat het ongeveer 5 minuten koken. Op de meeste verpakkingen staat “2 minuten”, maar dan is het nog echt niet gaar. En rauwe gnocchi willen we niet!
Verwarm je Sysas-pan ongeveer anderhalve minuut (leeg) voor. Smelt de boter in de Sysas-pan en laat het een klein beetje bruin worden. Voeg de bloem toe en bak de bloem ook een beetje mee zodat deze gaar is. Voeg een scheutje melk toe en roer het tot een gladde saus. Voeg de gorgonzola toe. Gorgonzola is een hele mooie smeltkaas om in een saus te verwerken. Het kan er even klonterig uitzien, maar dat komt allemaal goed.
Ik werk zelf graag met een pannenlikker om de saus te roeren. Een garde is helemaal niet nodig. Voeg nog een beetje melk toe en blijf voorzichtig roeren. Ondertussen zijn de gnocchi’s gaar en kan je ze afgieten. Voeg de gnocchi toe aan de gorgonzolasaus en verkruimel de walnoten boven de gnocchi met gorgonzolasaus. Voeg een beetje zout (gorgonzola is best zout van zichzelf), maar wel voldoende peper toe! En je bent al klaar! Een heerlijk recept.
Dit gerecht kan je het beste maken en gelijk opeten, maar aangezien het zo snel klaar is, is dat ook wel te doen als je bijvoorbeeld last-minute nog een heerlijke maaltijd moet bereiden.


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken