16 januari 2018

Kikkererwtenschotel met kip en groenten

Deel Erna’s blog

Zo! Eindelijk weer even tijd voor een blog. De feestdagen zijn achter de rug en we zijn begonnen aan een nieuw jaar, met een nieuwe start. Ik hoop dat jullie de dagen goed zijn doorgekomen en dat de feestdagen niet al te veel kookstress hebben opgeleverd.

Graag zou ik jullie een lekker recept willen geven voor de, op dit moment, frisse januarimaand. Ik was net even buiten, maar het voelde kouder dan de thermometer aangaf. Vooral de wind is erg koud, brr!

Ik ga jullie een lekker recept met kikkererwten geven. Het vult goed, maar het is erg gezond en bevat veel goede vitaminen. Kikkererwten vind ik niet zo’n aantrekkelijke naam, maar de erwten zelf vind ik wel erg lekker. Nu kun je van kikkererwten een heerlijke hummus maken, maar ook een lekkere schotel; zoals het recept dat ik hieronder beschrijf.

Benodigdheden voor 4 personen

  • Kikkererwten (± 800 gram) (afgegoten en gekookt, maar een blik kikkererwten kan natuurlijk ook)
  • 450-500 gram kipfilet (liefst voorkoken en daarna uit elkaar trekken)
  • Beetje kerriepoeder, peper en zout
  • Beetje gemberpoeder (indien gewenst)
  • 1 winterwortel (in blokjes gesneden)
  • 2 rode uien (gesneden)
  • 1 kleine prei (in dunne ringen gesneden)
  • 3 teentjes knoflook (gepeld en gesneden)
  • 1 handjevol geroosterde pijnboompitjes (naar wens)
  • 1 rode (of andere kleur) paprika (in blokjes gesneden)
  • Klein bosje platte peterselie (indien gewenst)
  • Beetje olijfolie of klein klontje boter

Bereidingswijze

Warm de pan voor op de laagste (gas)stand. Zo’n 1,5 tot 2 minuten voorverwarmen is ALTIJD wenselijk bij de Sysas-pan.

Bereiding van de kip: Kook de kip in ruim water gaar en laat het even afkoelen. Trek daarna de kip in reepjes uit elkaar. Kruid deze met de kerrie, peper, zout en eventueel gemberpoeder naar smaak.

Verwarm de boter of olijfolie in de pan en bak daarin de uien, voeg dan de knoflook, de paprika, de winterwortel en de prei toe. Laat dit alles goed aanfruiten/bakken zodat het nog wel een beetje bite heeft, maar toch ook gaar wordt.
Voeg de gekookte kipreepjes toe. Roer alles goed door elkaar en proef even of er genoeg kruiden in zitten. Anders voeg je naar smaak nog iets toe.
Voeg daarna de gekookte kikkererwten toe en roer alles nog even goed door elkaar. Als laatste kan je de geroosterde pijnboompitjes toevoegen en, indien wenselijk, de peterselie.

Serveertip

Dit gerecht is lekker met Emping Blado, maar ook met brood, kroepoek, of papadums!

Ik wens jullie een smakelijke maaltijd toe!

P.S. Voor deze maaltijd heb ik de Sysas Braadpan van 28 cm gebruikt. Wil je zelf ook met deze pan aan de slag? Voor gas, keramisch en elektrisch heb je dan de Sysas Braadpan Lux 28 cm nodig. Wanneer je op zoek bent naar een pan die geschikt is voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, adviseer ik de Sysas Braadpan Pro 28 cm. Deze zijn verkrijgbaar via onze webshop!

Lieve groet,
Erna

Erna

Wil jij het direct weten als ik weer een nieuwe blog heb geschreven? Abonneer je op de leuke en inspirerende Sysas nieuwsbrief, dan geven wij een seintje. Leuk, tot snel!

Deel Erna’s blog
Terug naar blog overzicht
Sysas Pannen © 2020 Webdesign & hosting: We Brand Creative

Onze website gebruikt cookies: smullen!Zodat wij jou de optimale winkelervaring kunnen bieden door voorkeuren, ons aanbod en advertenties op jou af te stemmen. Meer informatie? Lees onze cookie policy.