10 februari 2017

Een recept om de koude februari maand te overleven

Delen via

Van onder mijn warme deken schrijf ik dit blog over Oostenrijkse Kaiserschmarren. Ik zie al voorzichtig uit naar de lente en kijk stiekem ook een beetje uit naar de Huishoudbeurs. Nooit verwacht dat ik dat nog eens zou zeggen. Vroeger moest ik voor school een keer de Huishoudbeurs bezoeken en dat kan ik mij nog heel goed herinneren. Na 15 minuten vroeg ik aan de juf of ik alsjeblieft de stad in mocht, omdat ik het oersaai vond. Nu ik (bijna) volwassen ben vind ik het wel weer leuk om alle nieuwtjes en gadgets te zien en ga dan ook met plezier even naar de stand van Sysas. Wij hebben zelfs een leuke actie via Facebook om kaartjes te scoren voor de Huishoudbeurs. Dus, mocht je mee willen dingen, dan nodig ik je van harte uit om via Facebook onze actie te delen en te liken.
Ik deel graag weer een leuk recept met je om de koude februarimaand door te komen. Ik zag dit recept pas ergens en ik moet zeggen dat het heerlijk is. Leuk voor een zaterdagmiddag of avond of als je doordeweeks eens makkelijk wilt eten. En het kan natuurlijk ook gemaakt worden als je een klein beetje heimwee krijgt naar de wintersport! (want daar is het natuurlijk wel weer voor!). Kortom: een heerlijk recept om de koude februari maand te overleven: Oostenrijkse Kaiserschmarren

Ingrediënten

Voor 1 portie

  • 200 ml melk
  • 65 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eieren
  • 25 gram rozijnen
  • Poedersuiker en/of kaneel en appelmoes ter garnering

Wil je meerdere porties, dan kan je het recept gewoon vermenigvuldigen.

Bereiding

Scheid de eieren. Week ondertussen de rozijnen in water (of als je het lekker vindt kan je ook rum gebruiken of sinaasappelsap). Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. En klop de eidooiers (in een aparte kom) met 2 eetlepels suiker en een beetje zout. Roer daar de melk en het zelfrijzend bakmeel doorheen. Daarna  kunnen de rozijnen erbij. Spatel daarna voorzichtig (zonder alle lucht uit de eiwitten te slaan) de eiwitten door het beslag.
Warm de Sysas-pan op een laag vuur of lage stand inductie (bij 9 standen op stand 4, bij 12 standen op stand 6). Doe een klein beetje boter in de koekenpan/hapjespan of braadpan (het maakt niet uit welke bakpan u gebruikt van Sysas). Voeg daarna het beslag toe. Een Oostenrijkse kaiserschmarren is veel dikker dan een pannenkoek. Wanneer de kaiserschmarren aan de onderkant goudgeel gekleurd is wordt het tijd hem om te keren. Na het omkeren is het de bedoeling dat je de kaiserschmarren uit elkaar haalt. Doe dit niet met een scherp voorwerp, maar gebruik bijvoorbeeld onze spatel of een siliconen pannenlikker o.i.d. Bak alles nog even door totdat het gaar is. Serveer de kaiserschmarren met poedersuiker en een beetje kaneel en appelmoes.
Eet smakelijk!


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken