02 april 2021

Asperges met zeeduivel in de Sysas grillpan

Delen via

Asperges en vis zijn heerlijke ingrediënten om te te grillen in de Sysas grillpan. Voor dit recept werken we met groene asperges en zeeduivel, maar voel je vooral vrij om te experimenteren in de grillpan. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Benodigdheden

Groene asperges zijn van eind februari tot eind juni volop verkrijgbaar en hebben een sterkere en kruidigere smaak dan witte asperges. Het liefst halen wij ze rechtstreeks bij de boer, maar bij de groenteboer of supermarkt zijn ze ook verkrijgbaar.
Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr groene asperges
  • Olie
  • 4 stukjes zeeduivel filet
  • Grof zeezout
  • Citroen

Tip! Je kunt natuurlijk allerlei soorten vis grillen, net wat je zelf lekker vindt.
Vraag wel altijd bij de visboer naar een stevige witvis,
zodat deze mooi blijft tijdens het grillen en niet uit elkaar valt.

Zo bereid je de asperges met zeeduivel

In slechts zes stappen zet je dit smakelijke gerecht op tafel. Veel kookplezier!

  1. Was de asperges en snijd 2-3 cm van de onderkant af. Het uiteinde is namelijk niet echt lekker, het smaakt een beetje ‘houterig’. Wij hebben het alvast geproefd voor je, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen ;)
  2. Je hoeft de groene asperges niet te schillen. Doe ze in een kom en besprenkel ze met wat olie.
  3. Verwarm de grillpan op een middelhoge stand en grill de asperges 10 minuten. Draai de asperges regelmatig om, zodat ze aan alle kanten lekker gegrild zijn.
  4. Strooi wat zeezout over de gegrilde asperges en leg ze apart onder zilverfolie.
  5. Verwarm wat olie in de grillpan en grill de zeeduivel kort, tot de randen gekleurd zijn. Zet de stand van je warmtebron daarna laag en laat de hitte van de pan rustig tot de kern van de vis doordringen.
  6. Snijd de vis in plakjes en serveer het met de groene asperges, wat zeezout en een schijfje citroen.

Over de grillpan

De Sysas grillpan is nieuw in ons assortiment en met recht dé eyecatcher van onze serie. Stoer, vierkant en in de typerende matglanzende sparkling charcoal kleur. We hebben de grillpan voorzien van een extra sterk, hittebestendig handvat.
De unieke vormgeving met ribbels zorgt ervoor dat je groenten, vlees of vis in het eigen vocht of vet gegrild worden. Uiteindelijk blijft de vettigheid achter tussen de ribbels, waardoor het dus niet in je gerecht trekt. Dankzij de uitsparingen aan de zijkant van de grillpan kun je het vet opvangen om hier later een heerlijke saus of jus mee te bereiden.


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken