19 mei 2021

Gamba’s in de Sysas koekenpan

Delen via

Wil je in een paar minuten iets lekkers op tafel zetten? Deze gamba’s zijn perfect om als voorafje te serveren. Buon appetito!

Benodigdheden

Een goed gerecht begint met de juiste ingrediënten. Voor dit gerecht werken we daarom met heerlijke, verse gamba’s. We halen ze het liefst rechtstreeks bij de visafslag. Kom je daar nou niet zo vaak? Ga dan langs bij een goede visboer. Misschien zit er bij jou in de buurt wel eentje.

  • Verse gamba’s
  • Olie
  • Schijfje limoen
  • Saus naar keuze

Zo bereid je de gamba’s

We bakken de gamba’s met kop. Je moet ze hierdoor wel zelf pellen na het bakken, maar geloof ons: zo krijg je de beste smaaksensatie.

  1. Laat de koekenpan langzaam warm worden. Gebruik hiervoor het halve vermogen van je fornuis of kookplaat.
  2. Voeg daarna een beetje olie toe en laat de pan nu goed heet worden.
  3. Grill de gamba’s 1-2 minuten in de hete pan. Laat ze vooral lekker met rust tijdens het grillen. Je hoeft dus niet te draaien en schudden met de pan. Gebruik de tijd liever om alvast een schijfje limoen te snijden.
  4. Keer de gamba’s om en grill nu de andere kant 1-2 minuten.
  5. Is de tijd om? Haal de gamba’s dan direct uit de pan. Zo voorkom je dat ze doorgaren door de warmte van de pan.
  6. Bijna klaar! Leg de gamba’s op een bord, schijfje limoen en een saus naar keuze erbij en je bent klaar om aan tafel te gaan.

Je kunt de gamba’s met je handen óf met mes & vork pellen. We vinden het zelf met de hand nog steeds het makkelijkst én het snelst. Misschien moeten we toch eens gaan oefenen op de aanpak met bestek.

Over de Sysas koekenpan

De Sysas koekenpan die we gebruikt hebben voor het bereiden van de gamba’s, is dit exemplaar van 24 cm. Dankzij de unieke Sysas mineraalbodem is de pan in een handomdraai weer schoon. Als de pan nog warm is, kun je alvast met een keukenpapiertje de meeste etensresten verwijderen. Daarna was je de pan af met warm water en een drupje afwaswater. Alsof er niks gebeurd is!


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken