21 januari 2022

Hollands stoofpotje met rookworst van Brenda Kookt

Delen via

Het is winter en wat is er dan lekkerder dan een warme winterse stoofschotel? Vandaag daarom een heel erg lekker Hollands stoofpotje met rookworst. Een mix tussen snert en een stoofschotel. Met aardappeltjes, want als iets Hollands is dan is dat het wel ;)

Benodigdheden

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 350 gram gehakt
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 350 gram wortels in plakjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 500 gram krieltjes eventueel gehalveerd
  • 125 gram champignons in plakjes
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 laurierblaadje
  • 1 rookworst in plakjes
  • 2 tl maïzena eventueel om te binden
  • zout en peper

Zo bereid je het Hollandse stoofpotje met rookworst

Dit stoofpotje is met slechts 45 minuten klaar! Zorg ervoor dat je alle ingrediënten klaar hebt staan voordat je begint.

  1. Verwarm olijfolie in een kookpan en fruit de ui en knoflook aan. Doe het gehakt erbij als de ui glazig ziet. Bak het gehakt rul. Voeg hierna de tomatenpuree toe en bak dit kort mee voor je de wortels, courgette, krieltjes en champignons toevoegt.
  2. Doe hierna de bouillon, tomatenblokjes en laurier erbij in de pan. Breng aan de kook en laat het op zacht vuur 30 minuten pruttelen.
  3. Snijd de rookworst in plakjes en doe dit erbij in de pan. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Wil je de het vocht wat dikker maken, bindt het door maïzena te mengen met wat koud water en dit vervolgens toe te voegen aan het Hollandse stoofpotje. Laat dit nog 5-10 minuten pruttelen.
  5. Serveer het in een een kom of diep bord, genieten maar!

 

Over de Sysas kookpan

De Hollandse stoofschotel wordt bereid in de Sysas kookpan. Het is een extra diepe pan die ideaal is voor het bereiden van stoofschotels waarbij je kookt met de deksel op de pan. Daarbij hoef je geen olie of boter te gebruiken.

De kookpan van Sysas is multifunctioneel! Naast koken, bakken en braden is de Sysas kookpan ook geschikt om groenten te stomen, om broodjes af te bakken en om te gratineren. Door een cm water toe te voegen en de deksel op de pan te doen kun je op laag vuur heerlijk groenten stomen. Ook is de pan geschikt om met de deksel op de pan broodjes af te bakken, binnen 10 minuten zijn ze klaar. De kookpan is ovenbestendig tot 180 graden en hierdoor ook geschikt om gerechten in te gratineren in de oven.

Sysas kookpannen hebben een unieke, verharde mineraalbodem die geen schadelijke stoffen bevat. De Sysas kookpan is daardoor PFOA en PTFE vrij.


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken