17 oktober 2017

Oudhollandse groentesoep met verse worst en soepballetjes

Delen via

Dag lieve Sysas lezers,
Voor deze maand heb ik een lekker recept voor jullie bedacht. Een heerlijke soep waar je warm voor loopt: ouderwetse groentesoep met verse worst en soepballetjes!

Benodigdheden voor 4 personen

  • ± 450 gram soepgroente (fijngesneden wortels, prei, selderij en ui)
  • ± 250 gram gehakt (soort naar keuze), lekker gekruid met peper, zout, paprikapoeder en kerrie; naar smaak toevoegen
  • bouillon (zelf getrokken bouillon of een goede pot kant-en-klare bouillon, maar het mag natuurlijk ook een bouillonblokje zijn)
  • 1 verse worst
  • vermicelli (optioneel)

Zet de kookpan op de warmtebron. Kook je met een Sysas pan, dan altijd even voorverwarmen op de laagste stand. Voeg de bouillon in de pan toe.
Maak ondertussen het gehakt op smaak met de kruiden en draai er kleine balletjes van. Voeg deze toe aan de pan bouillon.
Ook de verse worst toevoegen om mee te laten koken met de bouillon. De worst kan je later, als deze gaar is, in kleine hapklare stukjes snijden. Het is ook een optie om de worst uit de pan te halen wanneer je de soep serveert, in ieder bord een stukje te leggen en dan de soep erover te scheppen.
Laat de soep kort koken en voeg vervolgens de soepgroente toe om even mee te koken. Zet daarna de warmtebron uit en voeg de vermicelli toe, als je dat lekker vindt. Het is optioneel, dus je kunt het gewoon weglaten als je het niet lekker vindt.
Laat de soep niet doorkoken tijdens het toevoegen van de vermicelli, anders wordt dat te gaar en is het niet meer lekker.

Voor de volgende dag

Heb je nog een beetje soep over? Dan is het heel lekker om de volgende dag nog een keer als voorgerecht te eten! Je kan ook tomatensaus (passata) toevoegen aan de overgebleven soep, zodat je een heerlijke tomaten-groentesoep hebt.

Serveertip

De soep is ook lekker met een gebakken stokbroodje met kruidenboter of een geroosterde boterham. Wellicht weten jullie het al, maar broodjes kunnen heel makkelijk afgebakken worden in de Sysas pan. Even de pan voorverwarmen, de broodjes een beetje besprenkelen met water en dan afbakken in ongeveer 7-10 minuten. Wel halverwege even omkeren. Ook brood kan je om-en-om roosteren in de Sysas pan. Je hoeft geen boter of olie toe te voegen.
Ik wens jullie een hele fijne oktobermaand toe.


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken