07 mei 2021

Truffel ravioli met spinazie en paddestoelen in de Sysas hapjespan

Delen via

talië speelt een belangrijke rol binnen Sysas. Onze pannen worden er geproduceerd én het is onze favoriete keuken. Daarom dit keer een echt Italiaans recept: truffel ravioli met spinazie en paddestoelen. Buon appetito!

Benodigdheden

Onze pasta’s halen we altijd bij een klein delicatesse zaakje waar alle pastasoorten met de hand worden gemaakt. En geloof ons, het verschil tussen pasta uit de supermarkt en handgemaakte pasta is immens. De smaak en de structuur zijn goddelijk, probeer het eens!
Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram ravioli Funghi
  • Paddenstoelen (aantal zelf bepalen)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 225 ml room
  • 4 tl truffelsalsa of truffel tapenade, verse truffel mag ook ;)
  • Verse spinazie
  • Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo bereid je de truffel ravioli met spinazie en paddestoelen

We beginnen met het voorbereiden van de ingrediënten. Pel de ui en snipper deze fijn, snijd de paddenstoelen klein en hak ook de knoflook in kleine stukjes. Zet ondertussen de hapjespan aan op laag vermogen om deze rustig voor te verwarmen. Na 1-2 minuutjes doe je een beetje olijfolie in de pan en zet je de stand van je warmtebron op half vermogen. Wacht tot de olie warm is en voeg de uitjes toe om deze te fruiten. Zorg ervoor dat je de stukjes ui regelmatig omschept tijdens het fruiten.

Tip! Je kunt eventueel af en toe een klein beetje water toevoegen
tijdens het fruiten van de uien. Zo krijgen je uitjes een mooi
kleurtje. Een paar druppels per keer zijn al snel voldoende!

Na 2-3 minuten voeg je de knoflook en paddenstoelen toe aan de uien. Knoflook kan snel te hard gaan, dus houd de pan goed in de gaten en blijf het mengsel regelmatig omscheppen.
Kook ondertussen de ravioli zoals aangegeven op de verpakking. Verse pasta heeft maar een paar minuten nodig, dus houd hier rekening mee in je planning.
Voeg de truffelsalsa/truffel tapenade/verse truffel tegelijk met de room toe aan je mengsel van uitjes, knoflook en paddenstoelen om er een pastasaus van te maken. Laat het geheel vervolgens 1-2 minuutjes inkoken.
Breng je pastasaus vervolgens lekker op smaak met wat peper en zout, en voeg de verse spinazie toe. Zet het glasdeksel even op de hapjespan als je de spinazie hebt toegevoegd om ervoor te zorgen dat het sneller slinkt. Daarna roer je de spinazie door de saus en kun je een volgende hand verse spinazie toevoegen.

Tip! Giet de ravioli af in een vergiet. Zet daarna de lauwwarme kraan op de ravioli
in je vergiet om de restjes zetmeel uit het kookwater af te spoelen.

Als je alle spinazie hebt toegevoegd en door de saus hebt geroerd, voeg je de ravioli toe. Schep de ravioli door de saus en laat het geheel nog even een klein minuutje staan.
Haal nu je mooiste borden uit de kast, het is etenstijd! Serveer de truffel ravioli rijkelijk met parmezaanse kaas om het geheel af te maken. Buon appetito!

Over de Sysas hapjespan

De Sysas hapjespan is het best te vergelijken met een extra hoge koekenpan. Met de hoge rand is de hapjespan perfect voor de bereiding van dit soort smakelijke pastagerechten. De nieuwere Sysas hapjespannen zijn, net als de Sysas Pro hapjespan, ovenbestendig tot 180 ºC. Ideaal voor het gratineren van je gerecht! De Sysas hapjespan wordt standaard inclusief glasdeksel geleverd.


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken