09 juni 2021

Vijgenjam in de Sysas steelpan

Delen via

Verse vijgen zijn naar onze mening ideaal om te gebruiken als voor- of nagerecht. Denk bijvoorbeeld aan vijgen met rauwe ham en een drupje Balsamico azijn, of juist als nagerecht verwerkt in sorbetijs. Vijgen zijn van zichzelf zoet en aromatisch en op talloze manieren te combineren. In dit recept nemen we je mee in de bereiding van vijgenjam. Heerlijk bij kaas of voor in een frisse salade.

Benodigdheden

  • 300 gr verse vijgen
  • 125 gr suiker
  • 1 el water
  • Sap van een halve citroen/limoen
  • 2 kaneelstokjes

Zo bereid je de vijgenjam

Het recept voor vijgenjam leent zich uitstekend om tussendoor een momentje voor jezelf te pakken. Neem er vooral de tijd voor om tot het beste resultaat te komen.

  1. Snijd de vijgen in kleine partjes en verwijder het steeltje.
  2. Voeg de vijgen samen met de andere ingrediënten toe in de voorverwarmde Sysas steelpan.
  3. Breng het geheel zachtjes aan de kook.
  4. Plaats het glasdeksel op de steelpan en laat het 45 minuten rustig doorkoken. Roer de jam af en toe even door.
  5. Laat de jam rustig afkoelen en serveer ‘m naar wens.

Tip! Om langer van je zelfgemaakte vijgenjam te genieten,
weck je de jam luchtdicht in gesteriliseerde potten.
Zo kun je de jam wel een jaar bewaren.

Over de Sysas steelpan

De Sysas steelpan is de kleinste pan in ons assortiment. Ideaal voor de bereiding van sauzen of om eieren te koken, maar ook voor het maken van vijgenjam komt dit pannetje goed van pas. Voor optimaal kookplezier combineer je deze pan met het handige Sysas glasdeksel van Ø 16 cm. Je kunt het glasdeksel direct bij de aankoop van je steelpan mee bestellen door deze bij de aanvullende opties te selecteren. Heb je al een steelpan, maar nog geen glasdeksel? Dan bestel je deze hier.


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken