20 september 2018

Wortelcaponata met kabeljauwhaasjes à la Diana

Deel Erna’s blog

We kregen via Facebook een recept binnen voor een heerlijke wortelcaponata voor 8 personen. Geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver uit zijn nieuwste boek ‘Jamie kookt Italië’, maar dan met een vleugje van onze Facebookvriendin Diana Eleveld uit Zwiggelte. ‘Jamie heeft er 1 uur en 20 minuten voor staan. Nou, dat was ik echt niet kwijt met de Sysas pan’, zegt Diana. Wij zijn benieuwd!

Ingrediënten wortelcaponata

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 verse rode pepers
  • olijfolie
  • 1 kilo wortels in verschillende kleuren
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram rozijnen
  • snufje zeezout
  • 2 eetlepels vloeibare honing (niet alle honing is te verwarmen, dus check vooraf goed welke honing je gebruikt)
  • 4 eetlepels rodewijnazijn

Hoe ga je te werk?

Je begint met de uien en knoflooktenen. Verwijder de schillen en snijd de uien en knoflook in grove stukken. Daarna zijn de rode pepers aan de beurt. Deze snijd je in de lengte doormidden, zodat je gemakkelijk de zaadjes eruit kunt halen. Pak vervolgens een grote koekenpan en voeg de uien, knoflook, pepers en 6 eetlepels olijfolie toe. Zet het geheel aan op laag vuur en roer het regelmatig even door.

Ondertussen kun je beginnen met het wassen en schillen van de wortels. Deze voeg je samen met de pijnboompitten, rozijnen, het snufje zeezout en een scheut water toe aan de pan met uien, knoflook en pepers. Glasdeksel op de koekenpan en dan is het een kwestie van regelmatig controleren en goed omscheppen tot de wortels lekker zacht zijn.

Bij Diana was dit al binnen 8 tot 10 minuten het geval, in plaats van het uur in Jamie’s boek.

Tot slot voeg je de honing en azijn toe aan je wortelcaponata. Roer het geheel goed door en laat het nog een paar minuutjes op je warmtebron staan, zodat je een mooi glanzend eindresultaat krijgt. ‘Het moet wel een beetje sticky zijn’, aldus Diana.

Extraatje: Kabeljauwhaasjes

Diana heeft zelf nog iets toegevoegd aan het recept voor de wortelcaponata: ‘Nu mijn eigen vondst. Ik ben namelijk gek op gerechtjes en papilotte en ik dacht; dat kan vast ook in de Sysas pan.’

Ingrediënten

  • kabeljauwhaasjes
  • rode peperkorrels
  • olijfolie
  • takje verse tijm
  • bakpapier

En dan?

Pak een stukje bakpapier en leg hier een kabeljauwhaasje en een schijfje citroen op. Strooi de rode peperkorrels er overheen, sprenkel wat olijfolie over het geheel en voeg een takje tijm toe. Vouw het bakpapier in de lengte naar binnen en draai de uiteinden stevig dicht. Dit herhaal je per kabeljauwhaasje. Als je klaar bent, leg je de dichtgevouwen papilotte in de voorverwarmde koekenpan. Glasdeksel erop en het gerecht is binnen 8 minuten klaar om te serveren!

Wortelcaponata in de Sysas panKabeljauwhaasjes en papilotteKabeljauwhaasjes met citroen

© De fotocredits zijn voor Diana Eleveld. Diana, dank je wel voor het delen!

Heb je zelf ook zo’n lekker recept? Deel ‘m met ons en wie weet zie je straks jouw recept hier verschijnen. Veel kookplezier!

Erna

Wil jij het direct weten als ik weer een nieuwe blog heb geschreven? Abonneer je op de leuke en inspirerende Sysas nieuwsbrief, dan geven wij een seintje. Leuk, tot snel!

Deel Erna’s blog
Terug naar blog overzicht
Sysas Pannen © 2020 Webdesign & hosting: We Brand Creative

Onze website gebruikt cookies: smullen!Zodat wij jou de optimale winkelervaring kunnen bieden door voorkeuren, ons aanbod en advertenties op jou af te stemmen. Meer informatie? Lees onze cookie policy.