24 juni 2016

Zomers: overheerlijk fritatta recept

Deel Erna’s blog

En we zijn er weer! Ik hoop dat jullie het recept van de aardappels met knoflook lekker vonden. Ik vond het namelijk best spannend om te zien of jullie het leuk zouden vinden om mijn blog te lezen. Aan het aantal lezers en reacties op social media viel het in de smaak, super leuk om te zien! De zomer is deze week officieel begonnen. Misschien gaan jullie gauw op vakantie of is de vakantie al begonnen! Hoe dan ook… De Sysas pannen  zijn ideaal om mee te nemen naar de camping, op de boot of in de camper. Waar je ook bent deze zomer; met dit fritatta recept heb je gemak, maar het smaakt ook nog eens heel lekker.

Fritatta is een gerecht wat oorspronkelijk uit Italië komt. Dit recept is prima te doen met wat je nog in huis hebt (restjes broccoli, bloemkool, een halve prei, vlees, kip, vis, kaas, zoals feta. Het maakt eigenlijk niet zoveel uit) Fritatta is ontstaan uit armoede, maar Fritatta is ook een mooi alternatief om je restjes op te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rode (of groene of gele) Paprika
  • 1 middelgrote Ui
  • ½ bakje champignons
  • Gerookte kip of een restant kipfilet van de vorige dag bijvoorbeeld
  • Peper, Zout en gedroogde tijm of rozemarijn (vers kan ook)
  • 4 eieren (middelgroot)
  • een klein scheutje melk
  • 5 gram boter (klein klontje)

 

Bereiding fritatta recept:

Was de paprika, schil de ui en borstel de champignons. Snij de paprika, de ui en de champignons. Verwarm de Sysas-pan voor op laagste gasstand of inductiestand 4. Smelt de boter in de pan en voeg de gesneden paprika, ui en champignons toe. Laat dit even goed bakken. Hou je van knapperige groentes, dan niet te lang, maar hou je van goed doorbakken, dan wel even de groenten de tijd gunnen om te garen.

Breek ondertussen de eieren in een aparte kom en voeg een scheutje melk toe. Kluts de vier eieren goed door elkaar. Verdeel de groente goed over de bodem van de pan. Alle groentes moeten bedekt zijn met ei. Doe de deksel op de Sysas pan en laat in ongeveer 10 minuten de fritatta gaar worden op een laag vuur of lage inductiestand. Een heerlijke luchtige frittata is het resultaat. Lekker als bijgerecht, maar ook bij een broodmaaltijd.

Er zijn veel variaties mogelijk! Makkelijk, snel, simpel en nog lekker ook!
Een fijne zomer gewenst.

Liefs,
Erna

Erna

Wil jij het direct weten als ik weer een nieuwe blog heb geschreven? Abonneer je op de leuke en inspirerende Sysas nieuwsbrief, dan geven wij een seintje. Leuk, tot snel!

Deel Erna’s blog
Terug naar blog overzicht
Sysas Pannen © 2020 Webdesign & hosting: We Brand Creative

Onze website gebruikt cookies: smullen!Zodat wij jou de optimale winkelervaring kunnen bieden door voorkeuren, ons aanbod en advertenties op jou af te stemmen. Meer informatie? Lees onze cookie policy.