In de donkere wintermaanden is het heerlijk om ‘s morgens lekker samen rond de ontbijttafel te zitten en te genieten van deze heerlijke kersenpannenkoekjes. Het ziet er vrolijk uit en smaakt heerlijk!
Benodigdheden
Ingrediënten voor 6 pannenkoekjes:
- 1 ei
- 85 milliliter melk
- 1,5 theelepel bruine basterdsuiker
- 90 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 blik vlaaifruit kersen
Zo bereid je de kersenpannenkoekjes
Zie onderstaand de uitleg in stappen:
- Mix het ei met de melk, de basterdsuiker en het zelfrijzend bakmeel met een mixer door elkaar. Let op: mix het niet te lang, een minuut of 3 is voldoende.
- Verwarm de Sysas koekenpan rustig, zet het fornuis daarna op middelhoog vuur.
- Schenk het pannenkoekenbeslag in de pan in rondjes van ongeveer 10 cm doorsnede. Wacht tot de bovenkant van het pannenkoekje niet meer vloeibaar is en keer het pannenkoekje om.
- Herhaal stap 3 voor alle pannenkoekjes en leg ze op een bord.
- Stapel de pannenkoekjes op als een torentje en leg het vlaaifruit bovenop. Eet smakelijk!
Over de Sysas koekenpan
De Sysas koekenpan die we gebruikt hebben voor het maken van deze kersenpannenkoekjes, is dit exemplaar van 24 cm. Dankzij de unieke Sysas mineraalbodem is de pan in een handomdraai weer schoon. Als de pan nog warm is, kun je alvast met een keukenpapiertje de meeste etensresten verwijderen. Daarna was je de pan af met warm water en een drupje afwaswater. Alsof er niks gebeurd is!