Wil je de zomer nog wat langer vasthouden? Dat kan! Met deze zoete traktatie haal je het hele jaar door de zomer in huis.
Benodigdheden
Ingrediënten voor 1 turks brood:
- 1 turks (afbak)brood
- 300g mascarpone
- 4 eetlepels lemoncurd
- Rood fruit (wij hebben blauwe bessen, frambozen, aardbeien en aalbessen gebruikt)
- Vers citroensap
Benodigdheden:
- Sysas koekenpan
- Siliconen spatel
Zo bereid je het turks brood met rood fruit
Zie onderstaand de uitleg in stappen:
- Mix de mascarpone en de lemoncurd goed door elkaar, het moet een gladde substantie worden.
- Verwarm de Sysas koekenpan rustig voor, zet het fornuis daarna op laag/middel vuur.
- Let het turks brood in de pan en bak dit goudbruin met het deksel op de pan.
Wanneer je het deksel gebruikt dan doet onze Sysas pan dienst als oven (met het deksel als de ovendeur). - Smeer de mascarpone en lemoncurd mix met de spatel gelijkmatig over de bovenkant van het brood.
- Decoreer het brood met het rode fruit en genieten maar!
Over de Sysas koekenpan
De Sysas koekenpan die wij hebben gebruikt voor het maken van dit recept, is het exemplaar van 28 cm. Dankzij onze unieke Sysas mineraalbodem bakt je het brood gelijkmatig af en wordt het mooi goudbruin. Ook het schoonmaken van de pan is zo gebeurd: als de pan nog warm is, kun je met een keukenpapiertje de resten verwijderen. Daarna even afspoelen met warm water en een drupje afwasmiddel – en de pan is weer als nieuw!