02 december 2020

Kersttip: Profiteroles met witte chocolade

Delen via

Na ons kerstrecept voor de feestelijke stoofpot met pompoen en zeeduivel delen we in deze blog een bijpassend dessert. Je leest hier hoe we de profiteroles met witte chocolade hebben gemaakt die je hierboven op de foto ziet. Met dit recept zet je in een handomdraai een feestje op tafel!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 200 gram witte chocolade
  • een scheutje sinaasappellikeur
  • 20 slagroomsoesjes
  • frituurolie
  • 50 gram mihoen
  • 500 ml bosvruchtensorbetijs
  • 3 el granaatappelpitjes

Zo maak je de profiteroles met witte chocolade

Verhit de frituurolie tot 180 graden. Pof de mihoen als de olie heet is. Check dus eerst met één mihoen sliert of deze poft. Als de sliert nog niet poft, is je olie nog niet op de juiste temperatuur. Pas als de olie heet genoeg is, pof je ook de rest van de mihoen.

Zet de Sysas steelpan op een laag vuurtje of op een lage stand. Smelt hierin de witte chocolade met de sinaasappellikeur.

Maak op een mooi bord een toren van de slagroomsoesjes. Besprenkel de toren met de gesmolten witte chocolade. Het is het makkelijkst om dit met een lepel te doen en daarmee de chocolade over de soesjes te strooien.

Bovenop de toren mag een flinke hand gepofte mihoen. Als je dit direct na de chocola toevoegt, dus als de chocola nog een beetje vloeibaar en zacht is, blijft de mihoen plakken.

Schep van het ijs grote bollen en leg deze aan de voet van de soesjestoren.

Tip! Haal het ijs een paar minuten van tevoren uit de vriezer en/of maak de ijslepel warm om makkelijk bolletjes te maken.

Strooi tot slot de granaatappelpitjes over de toren en de ijsbollen.

Proost!

Om dit feestelijke dessert compleet te maken, kun je er een glaasje bubbels bij serveren. Mét of zonder alcohol!

Kortom, een makkelijk dessert met een feestelijk effect. Komen de profiteroles met witte chocolade op jouw menu voor de feestdagen te staan?

P.S. De zachte soesjes lenen zich uitstekend om vuurwerk sterretjes in te prikken, speciaal voor als je het dessert nóg feestelijker wilt presenteren.

Wil jij het direct weten als we een nieuwe blog hebben geschreven? Abonneer je op de leuke en inspirerende Sysas nieuwsbrief, dan geven wij een seintje. Leuk, tot snel!

Delen via
Terug naar blog overzicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Sysas Pannen © 2021 Webdesign & hosting: We Brand Creative