01 juni 2016

Wow.. De eerste Sysas blog!

Deel Erna’s blog

Wauw! Mijn eerste Sysas blog. Ik vind het heel spannend en hoop natuurlijk dat jij geboeid bent om te blijven lezen. Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Erna, ik ben 39 jaar en als je naar Sysas belt, dan krijg je mij meestal aan de lijn. Al meer dan 8 jaar kook ik met veel plezier met mijn Sysas pannen en ik ben er zo enthousiast over. Zoals jullie waarschijnlijk ook overstag zijn gegaan voor de Sysas-pannen, zo heb ik dat ook ooit gehad – en ik ben nog steeds onder de indruk. De enthousiaste reacties, de leuke mensen die bellen en vooral ook de ervaringen die je wisselt met elkaar; dat is precies waarom het idee van een blog is ontstaan.

Heel vaak worden we gebeld met vragen over de bereiding van bepaalde recepten. Vandaag deel ik mijn favoriete recept in de Sysas pan met jullie: gebakken aardappeltjes met knoflook. In dit recept heb ik op 4 personen gerekend, dus houd hier rekening mee in de bereiding.

Ingrediënten

  • 750 gram lekkere aardappels (die je in de schil kunt bakken, dus niet te kruimig)
  • 8-10 teentjes knoflook (of meer als je dat lekker vindt)
  • Beetje olijfolie (van goede kwaliteit, geschikt om in te bakken)
  • Een klontje boter
  • Zout, peper (of andere kruiden zoals gerookt paprikapoeder, kerrie, Italiaanse kruiden)

 

Bereiding

Was de aardappels goed (of schrob ze, afhankelijk van hoeveel zand eraan zit) en controleer op slechte plekken of beschadigingen. Schud ze af en dep ze droog. Daarna snijden in plakjes, partjes, of blokjes; net waar je hoofd naar staat die dag. Verwarm je Sysas-pan voor (gas op laagste stand, inductie op stand 4). Voeg olijfolie en boter in de pan toe. Het kan ook zonder, maar in mijn recept gebruik ik altijd wel een beetje boter/olijfolie. Gewoon omdat het lekker is!

Bak de aardappels met de knoflookteentjes voor ongeveer 15-20 minuten op normaal vuur/inductiestand 5-6 met de deksel op de pan. Daarna zijn je aardappels gaar en kan je de deksel van de pan af halen. Blijf af en toe omscheppen en roeren. (na ± 25 minuten zijn je aardappels klaar om opgegeten te worden!)  Voeg pas aan het eind van het bakproces de kruiden toe, zoals peper en zout en andere kruiden. Je zult merken dat de teentjes knoflook net gekarameliseerde snoepjes zijn geworden tussen je aardappels. Erg lekker…

Extra handige tip

De combinatie van boter en olijfolie maakt je aardappels nóg lekkerder. Alleen boter zorgt vaak dat het aangebrand smaakt en alleen olijfolie is ook niet handig, maar de combi tussen een beetje boter en olijfolie is perfect!

Tot snel in de volgende Sysas blog!

Erna

Wil jij het direct weten als ik weer een nieuwe blog heb geschreven? Abonneer je op de leuke en inspirerende Sysas nieuwsbrief, dan geven wij een seintje. Leuk, tot snel!

Deel Erna’s blog
Terug naar blog overzicht
Sysas Pannen © 2020 Webdesign & hosting: We Brand Creative

Onze website gebruikt cookies: smullen!Zodat wij jou de optimale winkelervaring kunnen bieden door voorkeuren, ons aanbod en advertenties op jou af te stemmen. Meer informatie? Lees onze cookie policy.