17 november 2021

Brenda Kookt eenpansgerecht Kip Teriyaki

Delen via

Brenda Kookt houdt van lekker eten en maakt haar eigen lekkere en toegankelijke recepten. Haar recepten zijn snel en voor iedereen te maken en de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even specialer is dan wat je gewend bent. Bekijk de website van Brenda voor meer lekkere gerechten: https://brendakookt.nl/

Benodigdheden

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 350 gram kippendijfilet in blokjes
  • 2 winterwortels in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 500ml kippenbouillon
  • 2 lente-uitjes
  • 750 gram broccoli in roosjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Voor de teriyakisaus:

  • 80ml sojasaus
  • 4 eetlepels honing
  • 1tl geraspte gember
  • 2 tenen knoflook geperst

Zo bereid je het eenpansgerecht Kip Teriyaki van Brenda Kookt

De bereiding is heel simpel. Eerst meng je voor de teriyakisaus sojasaus met honing, gember en knoflook. Vervolgens bak je kipblokjes rondom aan in de braadpan met een deel van de teriyakisaus erbij. Hierna gaan de groenten en champignons erbij samen met de rijst en bouillon. De rijst kookt samen met de groenten gaar in de bouillon en saus. Doordat de rijst in de saus en bouillon wordt gekookt heeft deze straks extra veel smaak.

De broccoli voegen we last minute toe zodat deze nog een lekkere bite heeft. Met ringetjes lente-ui maak je het kip terikyaki eenpansgerecht af!

Zie onderstaand de uitleg in stappen:

  1. Roer de ingredienten voor de teriyakisaus door elkaar.
  2. Verwarm de Sysas braadpan op het vuur met olie. Doe de blokjes kipfilet en de helft van de saus erbij. Bak de kip rondom aan.
  3. Doe hierna de blokjes wortel, paprika, de rijst, champignons en bouillon erbij. Roer goed door zodat de rijst bedekt is met de bouillon. Voeg eventueel extra water toe als dat nodig is. Breng aan de kook en laat het op zacht vuur 15 minuten, met de deksel op de pan, pruttelen.
  4. Roer de kip teriyaki goed door en doe hierna broccoli erbij, samen met de overige saus en verwarm dit 10 minuten mee.
  5. Controleer of de rijst en broccoli gaar zijn. Als het niet gaar is, verwarm het nog 5 minuutjes mee. Voeg eventueel een kopje water toe als de rijst te droog is naar smaak.
  6. Garneer in een kom met ringetjes lente-ui. Eet smakelijk!

Over de Sysas braadpan

De Sysas braadpan met glazen deksel en 2 handvatten is multifunctioneel. Je kunt ermee bakken en braden zonder boter of olie, maar ook lekkere sudder-gerechten en eenpansgerechten kunnen erin bereid worden. Je kunt de pan ook verwarmen tot 180 graden, perfect om gerechten even te gratineren in de oven.

De Sysas braadpannen zijn vrij van PFOA (Teflon), PTFE, zware metalen en nikkel. De pannen zijn geschikt voor iedere warmtebron.

 

 


Camping pan

Mis hem niet: de smakelijke Sysas nieuwsbrief!

Boordevol overheerlijke recepten, keukentips en leuke acties

Delen via
Terug naar het recepten overzicht
Dit artikel is succesvol toegevoegd aan je winkelwagen. Winkelwagen bekijken